Mens en Communicatie

Blogs

geweldloze communicatie met kinderen

Geweldloze Communicatie met kinderen

Spelenderwijs Geweldloze Communicatie toepassen
Het alledaagse leven op een school – zoals wij het kennen en waarderen – wordt vooral gekenmerkt door spel, plezier, creativiteit, nieuwsgierigheid en samenwerken. Daarmee levert het onderwijzend personeel een reusachtige prestatie om aan de uiteenlopende behoeften te voldoen

Verder lezen »
Respectvolle Ouders Respectvolle Kinderen

Respectvolle Ouders, Respectvolle Kinderen

Dit boek is in de overtuiging geschreven dat ouderschap een van de belangrijkste, meest lonende en meest veeleisende activiteit is die een mens ooit onderneemt waarbij de nadruk op het creëren van respect en samenwerking tussen ouders en kinderen ligt.

Verder lezen »
reageren-op-racisme

Reageren op racisme met Geweldloze Communicatie

Racisme – openlijk onomwonden en subtiel, projecterend en verinnerlijkend – heeft meerdere en complexe oorzaken. Deze omvatten mentale conditionering afkomstig van familie of racistische elementen in de samenleving. Geïnstitutionaliseerd of structureel racisme dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en voortkomt uit machtongelijkheid.

Verder lezen »
reageren-op-haatzaaien

Reageren op haatzaaien | Vervolg

Je kan op een manier met Geweldloze Communicatie reageren op haatspraak, die je eigen integriteit en de menselijkheid van alle betrokkenen bewaart – inclusief degenen die haatzaaiende taal verspreiden.

Verder lezen »