Mens en Communicatie

Be The Change
de-sleutel-tot-bekwaamheid

Geweldloze Communicatie kan innerlijk gebeuren, zonder dat iemand het weet.

Ike Lasater, auteur van o.a. Woorden die werken op de werkplek Tweet

Woord vooraf

Deze tip belicht de vele mogelijkheden die je dagelijks hebt om in stilte te oefenen. Het voordeel om zelfempathie en stille empathie in de vingers te krijgen, is dat je het altijd en overal kunt toepassen. 

De sleutel tot bekwaamheid

Geweldloze Communicatie op de werkplek vaardig leren gebruiken vraagt in het bijzonder om een ding: dagelijks oefenen.

Overdag bieden zich daartoe talloze gelegenheden aan je vaardigheden in deze nieuwe vorm van communicatie in stilte te oefenen.  Bijvoorbeeld tijdens het forenzen, je lunchpauze of op weg van de ene vergadering naar de andere.

Wanneer je deze kansen bewust gebruikt, merk je dat je zelfvertrouwen groeit. Je woordenschat neemt intussen toe zonder dat je echt een risico hebt gelopen. Je manier van denken zal daarmee aanzienlijk veranderen. Ongeacht de situatie worden je reacties vaker empathischer. 

Uitdaging voor deze week

Bedenk elke dag deze week tenminste een gelegenheid waarbij je je ‘uitdaagt’ om Geweldloze Communicatie te oefenen. Gebruik vervolgens zelfempathie en stille empathie.

Support, begeleiding, inspiratie

Heb je vragen? Wil je meer achtergrondinformatie over deze tip of gewoon een reactie sturen of feedback geven, gebruik dan het reactie-formulier onderaan elke tip. Elke reactie wordt door mij persoonlijk beantwoord.

Ik wens je hoe dan ook een inspirerende reis toe en hoop dat de tips een bijdrage leveren aan je persoonlijke welzijn en aan dat van anderen.

Met een hartelijke groet
Harald

 

Geweldloze Communicatie voor iedereen

desk

Op de werkplek

school

In het onderwijs

children

Bij de opvoeding

support

In de
zorg

man

Persoonlijk vlak

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.