Mens en Communicatie

Be The Change
neem-de-tijd-om-te-vieren

Vieren is de kern van dankbaarheid, dankbaar zijn voor wat jij en anderen hebben gedaan om de wereld te creëren waarin je wilt leven.

Ike Lasater, auteur, Woorden die werken op de werkplek Tweet

Woord vooraf

Deze tip wil je vertrouwd maken met het proces van vieren binnen Geweldloze Communicatie. Je hebt bijvoorbeeld genoten van een gesprek met een collega of klant en dat wil je vieren. Deze wijze van vieren verbindt je met vervulde behoeften en je kunt daardoor in een proces van leren stappen. Een leerproces dat je bij toekomstige identieke situaties zal ondersteunen je eigen behoeften en die van anderen eenvoudiger te vervullen.

Neem de tijd om te vieren

Je kunt echter soms zo verstrikt raken in het benoemen van dingen die ‘beter moeten’, dat je vergeet om te vieren van wat je al bereikt hebt. Zelfs ogenschijnlijk eenvoudige successen zoals een gesprek, een vergadering of een teambijeenkomst die bijzonder prettig verliepen, zijn een feestje waard.

Zo’n feestje eindigt helaas soms met een eenvoudige uitspraak zoals “Bedankt!”, of “Goed gedaan!”. Geen van beide uitspraken bieden echter een helder begrip waarvoor je bedankt wordt.

In plaats van de prestatie te vieren met alleen deze lege uitspraken, biedt Geweldloze Communicatie je een kader tot zinvoller vieren, rechtstreeks op het niveau van behoeften.

Stel, je viert het feit dat je door empathie te gebruiken de boosheid bij een klant hebt laten verdwijnen. Terwijl je eraan terugdenkt, vraag je jezelf: “Wat voel ik nu en welke behoeften zijn vervuld als gevolg van wat ik deed?” Je zou kunnen antwoorden: “Ik voel me tevreden en zelfverzekerd omdat de klant zei dat ze leuk vond hoe ik naar haar luisterde. Bovendien, zei ze, dat ze geloofde dat ik om haar situatie gaf. Mijn behoefte aan inbreng en integriteit werd met dit gesprek vervuld.

Welke recente interactie of prestatie wil je vieren?

Probeer deze week eens het volgende

Benoem deze week iets, dat je zou willen vieren op het niveau van de behoeften. Gebruik de hierboven omschreven stappen om dit feestje met jezelf of met anderen te delen.

Let vervolgens op elke verandering die je ervaart doordat je op basis van je behoeften viert in plaats van met een eenvoudig ‘goed gedaan’.

Support, begeleiding, inspiratie

Heb je vragen? Wil je meer achtergrond informatie over deze tip of gewoon een reactie sturen of feedback geven, gebruik dan het reactie-formulier onderaan elke tip. Elke reactie wordt door mij persoonlijk beantwoord.

Ik wens je hoe dan ook een inspirerende reis toe en hoop dat de tips een bijdrage leveren aan je persoonlijke welzijn en aan dat van anderen.

Met een hartelijke groet
Harald

 

Geweldloze Communicatie voor iedereen

desk

Op de werkplek

school

In het onderwijs

children

Bij de opvoeding

support

In de
zorg

man

Persoonlijk vlak

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.