Mens en Communicatie

Be The Change
online-cursus-geweldloze-communicatie

Hallo!

Wat leuk, dat je interesse hebt in deelname aan de gratis online-cursus Geweldloze Communicatie voor op de Werkplek en dat is geweldig. Deelname aan de cursus kan namelijk een behoorlijke bijdrage leveren aan je welzijn op de werkplek of daarbuiten.

Meedoen is heel eenvoudig

Je schrijft je in voor ontvangst van de wekelijkse Werkplek Communicatie tips en neemt net zo lang deel als jij zinvol en prettig ervaart. Elke tip bevat een bepaalde werkplekkwestie en ook een uitnodiging ermee aan de slag te gaan.

Het enige wat je voor deelname nodig hebt is een dosis nieuwsgierigheid, een beetje tijd en een snufje discipline.

Inspiratie staat voorop

Ongeacht of je ze enkel doorleest of dat je er actief mee aan de slag gaat. Mijn intentie is je te inspireren en er bewust van te maken dat jij met een gewijzigde vorm van communicatie een behoorlijke bijdrage kunt leveren aan je persoonlijk welzijn en aan het welzijn van anderen. De tips reiken handvatten aan om je door (uitdagende) gesprekken te loodsen, zowel met jezelf als met anderen. Bovendien voorzien ze je van een fundament om beoogde resultaten te bereiken en succesvol te zijn.

In vier stappen naar meesterschap

De stappen behandelen de vier onderscheidingen van Geweldloze Communicatie:

Waarnemen
De acht tips van stap 1 richten zich eerst aan jou persoonlijk. Ze belichten hoe jij in tegenstelling tot de gangbare overtuiging eerst aandacht aan jezelf besteed. Wat neem jij in jezelf waar en wat zie je om je heen. Een echte uitdaging!

Gevoelens
Vervolgens belichten de vijf tips van stap 2 het belang om gevoelens te herkennen en te benoemen. Als je ze leert zien als boodschappers voor je welzijn, nemen ze ontevredenheid en frustratie weg en geven ze je kracht en helderheid

Behoeften
De zes tips van stap 3 laten je vervolgens kennis maken hoe je je eigen behoeften en de behoeften van anderen vervuld. Kortom, dat wat jij en anderen daadwerkelijk nodig hebben.

Verzoeken
Tenslotte zullen de acht tips van stap 4 je handvatten aanreiken hoe je met voldoende vertrouwen de door jezelf gestelde doelen bereikt. Best een uitdagende serie van tips. Ze maken je vertrouwd met het doen van heldere verzoeken. Een van de sleutels naar succes.

Extra’s

Heb je een extra dosis inspiratie nodig? Bezoek dan de shop waar je o.a. het boek Woorden die werken op de werkplek en de andere titels rond het thema communicatie kunt vinden. De boeken staan boordenvol met handige tips en achtergrondinformatie de je nog verder op weg zullen helpen. Maak gebruik van je kortingscode WELKOM20 als je een boek wilt bestellen, je ontvangt dan 20% korting.

Support & begeleiding

Mijn naam is Harald Borjans en ik begeleid je door de cursus. In 2009 ontdekte ik de kracht van Geweldloze Communicatie (GC) en raakte erdoor gefascineerd. Het heeft mijn leven op veelvuldige wijze verrijkt. Als gevolg heb ik acht boektitels over GC gepubliceerd en mijn kennis en inzichten over deze inspirerende wijze van communicatie verdiept. Die kennis wil ik graag met je delen.

Heb je vragen en wil je meer achtergrond informatie over de tips of gewoon een reactie sturen of feedback geven, gebruik dan het reactie-formulier onderaan elke tip. Elke reactie wordt door mij persoonlijk beantwoord.

Ik wens je een inspirerende (leer)reis toe en hoop dat de tips een bijdrage leveren aan je persoonlijke welzijn en aan dat van anderen.

Harald-Borjans-zelfportret
close

Inschrijven

Online cursus Geweldloze Communicatie

Geweldloze Communicatie voor iedereen

desk

Op de werkplek

school

In het onderwijs

children

Bij de opvoeding

support

In de
zorg

man

Persoonlijk vlak

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.