gemiddelde leestijd ca. 4 min.

Ontslagprocedure
met
Geweldloze Communicatie

Ontslagprocedures met Geweldloze Communicatie als een reeks van gesprekken en suggesties beschouwen die tot wederzijdse tevredenheid leiden.

De onderliggende gedachte om Geweldloze Communicatie te gebruiken is om ons met elkaar te verbinden en dat we vanuit deze verbinding wederzijds bevredigende resultaten creëren.

Een ontslagprocedure starten

Als leidinggevende aarzel je misschien om aandacht te besteden aan alles wat in jezelf en de ander opgewekt wordt wanneer je iemand vraagt om te vertrekken. Om jezelf te beschermen tegen het verwerken van deze emoties kun je ervoor kiezen om je niet met de problemen bezig te houden.

Dit artikel belicht een manier om een ontslagprocedure als een reeks van gesprekken en suggesties te beschouwen – in de vorm van zelfempathie en stille empathie – die je kunnen helpen je weg in dit proces te bepalen.

Doorgaans worden werkgelegenheidsproblemen op een dwangmatige wijze opgelost. Dwangmatig betekent in dit geval dat een van de  partijen eenzijdig handelt en de behoeften van de ander niet in zijn overwegingen meeweegt.

Zonder voorafgaand gesprek

Een werknemer die zonder gesprekken vooraf vertrekt dwingt een situatie af die opgehelderd had kunnen worden, als hij evenveel waarde had gehecht aan zijn eigen behoeften als aan de behoeften van zijn teamleider of werkgever. Een teamleider of werkgever handelt op dezelfde wijze dwangmatig als hij iemand ontslaat zonder zijn verwachtingen uit te spreken en zonder te proberen om verzoeken te uiten en afspraken te maken op basis van het vervullen van de wederzijdse behoeften.

Mits er waarde gehecht wordt aan zorgvuldig handelen, het onderhouden van het contact met mensen en zorg voor de behoeften van anderen – met dien verstande dat de behoeften wederkerig worden vervuld – dan geniet deze vorm van macht niet de voorkeur.

Beschouw het als een proces

Een ontslagprocedure kan ook als een besluitvormingsproces beschouwt worden bestaande uit een reeks gesprekken, die zowel vóór als na de daadwerkelijke beëindiging plaatsvinden.

De eerste reeks gesprekken kunnen naar het gesprek leiden waarin het einde van het dienstverband wordt bevestigt. Misschien is de teamleider of medewerker ontevreden over een bepaald aspect van een situatie of misschien zijn de omstandigheden gewijzigd waardoor de functie van de medewerker niet op dezelfde wijze ingevuld kan worden,

Er kunnen gesprekken plaatsvinden waarin beide partijen proberen een geschikte overeenkomst uit te werken. Geweldloze Communicatie is met name handig om de beschikbare opties in deze gevallen te onderzoeken. 

Wanneer een van de partijen is staat is om zijn eigen behoeften herhaaldelijk te verduidelijken, naar de behoeften van de ander te raden en verzoeken te doen die proberen om ieders behoeften te vervullen, kan een dergelijks connectie leiden tot ofwel het transformeren van de functie of het beëindigen ervan in een voor beide partijen meer bevredigende manier dan een eenzijdige handeling.

Na het beëindigen van het dienstverband kunnen dan nog een reeks gesprekken plaatsvinden over het afronden van nog lopende zaken, overdracht van werkzaamheden aan een andere medewerker of collega en het bepalen van de uiteindelijke ontslagprocedure.

Er bestaan natuurlijk uitzonderingen waarbij in het geval van bezuinigingen, die tot ontslagen leiden, slechts een beperkt aantal gesprekken kunnen plaatsvinden. De sleutel tot het doorlopen van die vaak stressvolle procedures is om voortdurend opnieuw contact met jezelf te maken.

Het gebruik van Geweldloze Communicatie

… voor zelfzorgdoeleinden kan je, ongeacht je rol, niet alleen helpen bij het omgaan met het verdriet dat door de situatie opgeroepen wordt, maar kan je ook helpen strategieën te vinden bij wat je graag zou willen bereiken.

Alle situaties rond ontslaggesprekken kunnen aan beide kanten bezaaid zijn met vijandbeelden. Het ligt voor de hand dat beide partijen over elkaar de noodzakelijke vijandbeelden hebben. Als onderdeel van de voorbereiding en zelfzorgzaamheid is het van voordeel je eigen vijandbeeldproces te doorlopen, waardoor je in staat zult zijn je op een wijze met de situatie te verbinden die hoogstwaarschijnlijk vrij is van oordelen en beschuldigingen.

Door je met je behoeften achter de veroordelende gedachten te verbinden en je vervolgens te verbinden met wat je dacht dat er met de ander aan de hand is, verandert in feite je kijk op de realiteit en dus ook hoe je in de situatie kunt handelen.

be the change

Hoe kun je Geweldloze Communicatie inzetten om aan een ontslagprocedure mee te werken die tot wederzijdse tevredenheid kan leiden? Eigenlijk, heel eenvoudig! Het leerproces is de weg …

Je kunt het leerproces meteen starten door je aan te melden voor een gratis online leertraject, waarbij inspiratie en leerplezier voorop staan. 

Woorden die werken, Geweldloze Communicatie voor op de werkplek.

Lees alles over dienstverband beëindigen en andere veelvoorkomende werkplekkwesties.

Inclusief 52 handige werkplek communicatie tips.

Auteur: Ike Lasater.

Woorden die werken boek

Mens en Communicatie boeken over Geweldloze Communicatie

Mens en Communicatie is in Nederland en Vlaanderen een belangrijke voorvechter en uitgever van boeken over Geweldloze Communicatie.

Geweldloze Communicatie is een fantastische aanvulling op je persoonlijke gewoonte, je diepste drijfveren helder te krijgen, moedig te leren vragen wat je wilt, conflicten op te lossen, relaties te verdiepen en wederkerig tevredenstellende oplossingen met anderen te bedenken.

Met onze boeken over persoonlijke groei en ontwikkeling kun je

  • uitzonderlijke persoonlijke en professionele relaties creëren,
  • anderen medelevend begrip aanbieden,
  • weet je wanneer en hoe je datzelfde voor jezelf kunt vragen,
  • voorkom en los je misverstanden en problemen op,
  • spreek je je eigen waarheid op een heldere, krachtige manier die eerder tot harmonie leidt dan tot een conflict,
  • creëer je begrip zonder dwang.
Of je nu al een tijd aan het leren bent of helemaal aan het begin staat om Geweldloze Communicatie te leren, Mens en Communicatie heeft een veelvoud aan boektitels over Geweldloze Communicatie, in het onderwijs, voor de opvoeding en op de werkplek die jou en de mensen om je heen helpen je emotionele intelligentie, interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Stuur een reactie