Ik wil begrijpen wat je werkelijk nodig hebt

Met dit boek tonen de auteurs aan dat kinderen al in een vroegtijdig stadium op een wijze ondersteund kunnen worden die zich richt op het verder verstevigen van hun bestaande vaardigheden. Als middel om dit te bereiken maken ze gebruik van Geweldloze Communicatie. Incl. gratis download van alle oefenbestanden

€ 24,25

Inkijkexemplaar

Nederlands Paperback 9789081674553 3e druk: april 2023 | 160 pagina’s

Ik wil begrijpen wat je werkelijk nodig hebt

Project Giraffendroom | Geweldloze Communicatie voor en met kinderen
Met dit boek tonen de auteurs aan hoe relaties binnen gezinnen en scholen een waardevolle en energieke plek kunnen innemen. Kinderen kunnen al in een vroegtijdig stadium op een wijze ondersteund worden die zich richt op het verder verstevigen van hun bestaande vaardigheden en krachten, in plaats van om de problemen van kinderen aan te pakken.

Als middel om dit te bereiken maken ze gebruik van Geweldloze Communicatie (Hoofdstuk 2) en tonen ze aan hoe met deze benadering met kinderen in de kleuterklasleeftijd gecommuniceerd kan worden (Hoofdstuk 3).

Hoofstuk 4 besteed aandacht aan het project Giraffendroom als een voorbeeld hoe Geweldloze Communicatie in scholen geïntroduceerd kan worden. Het project kan uitgevoerd worden in de eerste groepen van de basisschool en het speciaal onderwijs als er op bepaalde onderdelen aanpassingen gemaakt worden om aan te sluiten op de ontwikkeling van de kinderen en de pedagogische voorwaarden. Het maakt niet uit of het zich om gelovige, openbare, Montessori, Waldorf of andere scholen gaat.

Het project is bewust zo ontworpen dat het in veel scholen ingezet kan worden zonder dat het elke keer weer nodig is om grote tijd- en kosteninvesteringen te doen. Leerkrachten en ouders begeven zich samen met de kinderen op weg om op een speelse wijze met elkaar en van elkaar te leren.

Bekijk leesvoorbeeld »

Gewicht390 g
Afmetingen25 × 18 × 1 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login