Respectvolle ouders, Respectvolle kinderen – Nieuwe editie

Respectvolle Ouders, Respectvolle Kinderen | 2e Druk – Geweldloze Communicatie voor opvoeding kind en gezin.

  • Incl. een breed scala aan spelletjes, activiteiten en verhalen om van te genieten en ter inspiratie om vaardigheden te laten groeien.
  • Extra: Gratis download van alle noodzakelijke knutselbestanden.

27,50

Bindwijze: Paperback | 226 Blz.

Inkijkexemplaar »

Nederlands Paperback 9789082361391 2e Druk: 1 februari 2023 226 pagina’s

Respectvolle Ouders, Respectvolle Kinderen – Geweldloze Communicatie voor opvoeding kind en gezin.

De thema’s die in dit boek besproken worden zullen herinneringen en herkenbaarheid oproepen bij zowel jonge als ervaren ouders. De essentie van dit boek sluit naadloos aan op de uitdagingen van het ouderschap in onze hedendaagse samenleving.

De gemiddelde kosten van levensonderhoud maken het noodzakelijke dat beide ouders werken om te zorgen voor een modale levensstandaard voor hun gezin. Naast deze economische stress zijn er technologische ontwikkelingen, die ervoor zorgen dat men op een dag veel meer kan ondernemen dan vroeger. Deze overbelasting veroorzaakt sneller emotionele reacties en worden mensen – jong & oud – al bij kleine oneffenheden, vertragingen of omwegen geprikkeld.

Respectvolle ouders, Respectvolle Kinderen kan de gids zijn naar een respectvolle en open communicatie binnen gezinnen, waardoor behoeften besproken en vervuld worden en conflicten kunnen worden omgezet in samenwerking. De processen en suggesties ter verbetering van respect en samenwerking gelden voor kinderen van alle leeftijden en zijn ook inzetbaar in de communicatie met volwassen familieleden.

Respectvolle Ouders, Respectvolle kinderen biedt een nieuwe manier om het gedrag van kinderen te begrijpen en een nieuwe manier om hierop in te spelen die geïnspireerd is op het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie door Marshall B. Rosenberg.

Wanneer de hulpmiddelen uit dit boek gebruikt worden, zal er een duurzame vertrouwensbasis tussen ouders en kind(eren) worden opgebouwd. Ouders vinden hier de hulpmiddelen en vaardigheden die ze nodig hebben om hun kinderen werkelijk op de wereld voor te bereiden.

Bekijk leesvoorbeeld »

226 blz. | ISBN 978-9-082361-39-1
Auteurs: Sura Hart & Victoria Kindle-Hodson

Gewicht540 g
Afmetingen24 × 16 × 1,3 cm
Bindwijze

Paperback, Activiteiten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.