Respectvolle ouders, Respectvolle kinderen

De thema’s die in dit boek besproken worden zullen herinneringen en herkenbaarheid oproepen bij zowel jonge als ervaren ouders. De essentie van dit boek sluit naadloos aan op de uitdagingen van het ouderschap in het hedendaagse bestaan. De gemiddelde kosten van levensonderhoud maken het noodzakelijke dat beide ouders werken om te zorgen voor een modale levensstandaard voor hun gezin.

Prijs € 26,50
Paperback, 208 blz. | ISBN 978-9-082361-33-9

Bekijk leesvoorbeeld »

De basis van het gezin is nog nooit eerder zo belangrijk geweest voor de toekomst van onze samenleving en het welzijn op onze planeet. De hulpmiddelen in dit boek geven ouders de kracht om samen effectief op te treden bij de groei naar meer respect in gezinnen, gemeenschappen en de wereld daarbuiten. De manier waarop ouders opvoeden, beïnvloedt niet alleen hun kind, maar het leven  van honderden en misschien wel duizenden mensen in de toekomst van het kind.

De thema’s die in dit boek besproken worden zullen herinneringen en herkenbaarheid oproepen bij zowel jonge als ervaren ouders. De essentie van dit boek sluit naadloos aan op de uitdagingen van het ouderschap in het hedendaagse bestaan. De gemiddelde kosten van levensonderhoud maken het noodzakelijke dat beide ouders werken om te zorgen voor een modale levensstandaard voor hun gezin. Naast deze economische stress zijn er technologische ontwikkelingen, die ervoor zorgen dat wij veel meer op een dag kunnen ondernemen dan vroeger. Door die overbelasting reageren we sneller emotioneel en raken al geprikkeld bij kleine oneffenheden, vertragingen of omwegen.

Respectvolle ouders, Respectvolle Kinderen kan de gids zijn naar een respectvolle en open communicatie in gezinnen, waardoor behoeften besproken en vervuld worden en conflicten kunnen worden omgezet in samenwerking. De processen en suggesties ter verbetering van respect en samenwerking gelden voor kinderen van alle leeftijden en zijn ook inzetbaar in de communicatie met volwassen familieleden.

Respectvolle Ouders, Respectvolle kinderen biedt een nieuwe manier om het gedrag van kinderen te begrijpen en een nieuwe manier om hierop in te spelen die geïnspireerd is op het gedachtegoed van geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg. Wanneer de hulpmiddelen uit dit boek gebruikt worden, zal er een vertrouwensbasis tussen ouders en kind worden opgebouwd. Ouders vinden hier de hulpmiddelen en vaardigheden die ze nodig hebben om hun kinderen werkelijk op de wereld voor te bereiden.

Bekijk leesvoorbeeld »

256 blz. | ISBN 978-9-082361-33-9
Auteurs: Sura Hart & Victoria Kindle-Hodson

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.