Respectvolle Ouders, Respectvolle kinderen biedt ouders een nieuwe manier om het gedrag van kinderen te begrijpen en kinderen een nieuwe manier om het gedrag van ouders te begrijpen.

be the change

Respectvolle Ouders Respectvolle Kinderen

Het boek is in de overtuiging geschreven dat ouderschap een van de belangrijkste, meest lonende en meest veeleisende activiteit is die een mens ooit onderneemt waarbij de nadruk op het creëren van respect en samenwerking tussen ouders en kinderen ligt.

De 7 sleutels

In het boek worden hiervoor 7 sleutels geïntroduceerd – ter inspiratie en ter ontsluiting van specifieke vaardigheden voor ouders. Deze vaardigheden zijn o.a. opvoeden met een duidelijk doel voor ogen, kijken naar de behoeften onder het gedrag, en bewust structuren en gewoontes kiezen waarmee de doelen en intenties bereikt kunnen worden.

De thema’s die besproken worden zullen herinneringen en herkenbaarheid oproepen bij zowel jonge als ervaren ouders. De essentie van Respectvolle Ouders, Respectvolle Kinderen sluit naadloos aan op de uitdagingen van het ouderschap in onze hedendaagse samenleving.

De dagelijkse uitdagingen

De gemiddelde kosten van levensonderhoud maken het noodzakelijk dat beide ouders werken om een modale levensstandaard voor hun gezin te creëren. Naast deze economische stress zijn er technologische ontwikkelingen, die ervoor zorgen dat iedereen op een dag veel meer kan ondernemen dan vroeger. Deze overbelasting veroorzaakt vaak voor een emotionele reactie en jong & oud raken bij kleine oneffenheden, vertragingen of omwegen al snel geprikkeld.

Een gids naar open communicatie

Dit boek kan de gids zijn naar een respectvolle en open communicatie binnen gezinnen, waardoor behoeften besproken en vervuld worden en conflicten kunnen worden omgezet in samenwerking. De vaardigheden, suggesties en voorgestelde (gezins)activiteiten ter verbetering van respect en samenwerking gelden voor kinderen van alle leeftijden en zijn ook inzetbaar in de communicatie met volwassen familieleden.

Een nieuwe manier om te begrijpen

Respectvolle Ouders, Respectvolle kinderen biedt ouders een nieuwe manier om het gedrag van kinderen te begrijpen en kinderen een nieuwe manier om het gedrag van ouders te begrijpen geïnspireerd op het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie ontwikkeld door Marshall Rosenberg.

Respectvolle ouders, Respectvolle kinderen – Nieuwe editie

Respectvolle Ouders, Respectvolle Kinderen | 2e Druk – Geweldloze Communicatie voor opvoeding kind en gezin.

  • Incl. een breed scala aan spelletjes, activiteiten en verhalen om van te genieten en ter inspiratie om vaardigheden te laten groeien. 
  • Extra: Gratis download van alle noodzakelijke knutselbestanden.

€ 27,50

Bindwijze: Paperback | 228 blz.

Respectvolle Ouders

Mens en Communicatie boeken over Geweldloze Communicatie

Mens en Communicatie is in Nederland en Vlaanderen een belangrijke voorvechter en uitgever van boeken over Geweldloze Communicatie.

Geweldloze Communicatie is een fantastische aanvulling op je persoonlijke gewoonte, je diepste drijfveren helder te krijgen, moedig te leren vragen wat je wilt, conflicten op te lossen, relaties te verdiepen en wederkerig tevredenstellende oplossingen met anderen te bedenken.

Met onze boeken over persoonlijke groei en ontwikkeling:

  • kun je uitzonderlijke persoonlijke en professionele relaties creëren,
  • kun je anderen medelevend begrip aanbieden,
  • weet je wanneer en hoe je datzelfde voor jezelf kunt vragen,
  • voorkom en los je misverstanden en problemen op,
  • spreek je je eigen waarheid op een heldere, krachtige manier die eerder tot harmonie leidt dan tot een conflict,
  • creëer je begrip zonder dwang.
 

Of je nu al een tijd aan het leren bent of helemaal aan het begin staat om Geweldloze Communicatie te leren, Mens en Communicatie heeft een veelvoud aan boektitels over Geweldloze Communicatie, in het onderwijs, voor de opvoeding en op de werkplek die jou en de mensen om je heen helpen je emotionele intelligentie, interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Stuur een reactie