gemiddelde leestijd ca. 3 min.

Van conflict naar verbinding

communicatie die verbindt, niet verdeeld

19 oktober 2024

Achtergrond

In een tijd waarin technologie ons in staat stelt om snel en efficiënt te communiceren, lijken we paradoxaal genoeg verder van elkaar verwijderd dan ooit. We leven in een wereld van digitale nabijheid, maar echte menselijke verbondenheid vraagt meer dan snelle woorden en beelden. Het verlangen naar betekenisvolle connecties wordt steeds sterker, zoals auteur Annelies Verbeke verwoordt: “Ik verlang naar verbindingen en ben ook steeds minder gegeneerd om dat toe te geven.”

De moderne maatschappij is voortdurend in beweging. Denk aan de impact van sociale media, de snelheid van de technologische vooruitgang en de veranderende dynamiek van relaties op de werkvloer en in het gezin. Hoewel deze vooruitgang ons enorme mogelijkheden biedt, brengt het ook uitdagingen met zich mee. De vraag naar meer gelijkwaardigheid, communicatie en begrip klinkt steeds luider, vooral in een wereld waarin individualisme en vereenzaming toenemen.

We staan voor een nieuwe realiteit, waarin het ‘ik’ vaak voorop staat, maar waarin het ‘wij’ juist meer dan ooit nodig is om duurzame relaties te bouwen. Hoe blijven we verbonden in een samenleving die steeds complexer wordt, waarin autonomie centraal staat, maar waar ook de nood aan collectieve verbinding en wederzijds begrip groter is dan ooit?

Streef ernaar om eerst te begrijpen, en dan om begrepen te worden

Een hedendaagse gids

Op 4 november verschijnt Van conflict naar verbinding – Communicatie die verbindt, niet verdeeld. Dit handboek biedt concrete handvatten om met deze uitdagingen om te gaan. Het legt uit hoe we met behulp van Geweldloze Communicatie (GC) conflicten kunnen ombuigen naar dialoog, en hoe we in een snel veranderende wereld nieuwe manieren kunnen vinden om écht met elkaar in gesprek te gaan.

Het verhaal van een gezin op zoek naar verbinding

In dit boek staat het gezin van Luuk centraal, dat worstelt met de alledaagse uitdagingen van het gezinsleven. De dynamiek tussen Luuk, Linda en hun kinderen laat zien hoe complexe gevoelens en misverstanden langzaam plaatsmaken voor wederzijds begrip en diepere verbinding.

Luuk, die merkt dat hij de communicatiepatronen van zijn eigen vader heeft overgenomen, besluit een andere, meer verbindende weg in te slaan. Door middel van GC vinden hij en zijn gezin een manier om eerlijker en dieper met elkaar te communiceren, met meer empathie en wederzijds begrip als resultaat.

Voor wie is dit boek bedoeld?

Of je nu een ouder bent die zoekt naar betere manieren om met je kinderen te praten, een leidinggevende die zijn team wil versterken of een professional die zoekt naar meer verbinding op de werkvloer – Van conflict naar verbinding biedt waardevolle inzichten. Het boek bevat praktische voorbeelden en oefeningen die je kunt toepassen in zowel je persoonlijke als professionele leven.

Met een knipoog naar de benadering van Ike Lasater, bekend van Woorden die werken op de werkplek, laat dit boek zien hoe verbindende communicatie ons kan helpen om conflicten om te zetten in kansen voor groei en samenwerking. Want uiteindelijk is het de menselijke interactie die de brug slaat tussen verschil en overeenstemming.

Wil je alvast een voorproefje? Download hier een gratis leesvoorbeeld van de eerste hoofdstukken en ontdek hoe verbindende communicatie een verschil kan maken in jouw relaties. Reserveer alvast als een van de eersten een exemplaar door een voorbestelling te plaatsen!

➡️ [Leesvoorbeeld]

 

Een greep uit onze bibliotheek

project-giraffendroom

Het Project Giraffendroom

Frank en Gundi Gaschler

de-veilige-klas

De Veilige Klas -Spelend en met plezier leren

Sura Hart

respectvolle-ouders

Respectvolle ouders, Respectvolle kinderen

Victoria Kindle-Hodson

De Kleine Draak

De kleine draak die niet meer kon vuurspuwen

Neo Rung & Liv Larson

Mens en Communicatie boeken over Geweldloze Communicatie

Mens en Communicatie is in Nederland en Vlaanderen een toonaangevende boodschapper en uitgever van boeken over Geweldloze Communicatie.

Geweldloze Communicatie leren gebruiken in je dagelijkse communicatie kan je helpen helende innerlijke dialogen te voeren, evenals effectievere, empathische communicatie met anderen.

Stel je voor dat je de kracht van communicatie consequent kunt gebruiken om een dieper niveau van je wezen uit te drukken, en om consequent in staat te zijn contact met anderen te maken op hetzelfde niveau.

Hoe positief en sterk zouden de relaties in je leven kunnen zijn met dat niveau van zelfverbinding en aandachtige helderheid over je intentie en vaardigheid?

Laat je communicatie niet iets onbewusts worden!

Gebruik de uitzonderlijke hulpmiddelen in onze Geweldloze Communicatie boeken om je te helpen een bewuste, sterke en medelevende ‘spreker’ te worden.

Stuur een reactie