Werkplek Communicatie Tips

Je hebt je ingeschreven voor ontvangst van de werkplek communicatie tips en dat is een geweldig besluit. De tips kunnen namelijk een behoorlijke bijdrage leveren aan je welzijn, op je werkplek of daarbuiten.

Een wekelijkse verrassing

Binnenkort ontvang je de eerste van een serie Werkplek Communicatie Tips. Ongeacht of je ze enkel doorleest of dat je er actief mee aan de slag gaat, ik hoop dat ze je inspireren. De tips staan boordevol met handvatten over hoe je communicatie anders kunt inzetten. Deze handvatten loodsen je door gesprekken, zowel met jezelf als met anderen en voorzien je van een fundament om beoogde resultaten te bereiken en succesvol te zijn.

In vier stappen naar meesterschap

De stappen behandelen de vier onderscheidingen van Geweldloze Communicatie:

Waarnemen
De acht tips van stap 1 richten zich eerst aan jou persoonlijk. Ze belichten hoe jij in tegenstelling tot de gangbare overtuiging eerst aandacht aan jezelf besteed. Wat neem jij in jezelf waar en wat zie je om je heen. Een echte uitdaging!

Gevoelens
Vervolgens belichten de vijf tips van stap 2 het belang om gevoelens te herkennen en te benoemen. Als je ze leert zien als boodschappers voor je welzijn, nemen ze ontevredenheid en frustratie weg en geven ze je kracht en helderheid

Behoeften
De zes tips van stap 3 laten je vervolgens kennis maken hoe je je eigen behoeften en de behoeften van anderen vervuld. Kortom, dat wat jij en anderen daadwerkelijk nodig hebben.

Verzoeken
Tenslotte zullen de acht tips van stap 4 je handvatten aanreiken hoe je met voldoende vertrouwen de door jezelf gestelde doelen bereikt. Best een uitdagende serie van tips. Ze maken je vertrouwd met het doen van heldere verzoeken. Een van de sleutels naar succes.

Extra dosis inspiratie

Heb je een extra dosis inspiratie nodig? Bezoek dan de shop waar je het complete aanbod aan boeken vindt rond het thema communicatie. De boeken staan boordenvol met handige tips en achtergrondinformatie de je nog verder op weg zullen helpen. Maak gebruik van je kortingscode WELKOM20 als je een boek wilt bestellen, je ontvangt dan 20% korting.

Support & begeleiding

Mijn naam is Harald Borjans en ik begeleid je door de cursus. In 2009 ontdekte ik de kracht van Geweldloze Communicatie (GC) en raakte erdoor gefascineerd. Het heeft mijn leven op veelvuldige wijze verrijkt. Als gevolg heb ik acht boektitels over GC gepubliceerd en mijn kennis en inzichten over deze inspirerende wijze van communicatie verdiept. Die kennis wil ik graag met je delen.

Heb je vragen en wil je meer achtergrond informatie over de tips of gewoon een reactie sturen of feedback geven, gebruik dan het reactie-formulier onderaan elke tip. Elke reactie wordt door mij persoonlijk beantwoord.

Ik wens je een inspirerende (leer)reis toe en hoop dat de tips een bijdrage leveren aan je persoonlijke welzijn en aan dat van anderen.

Woorden die werken, Geweldloze Communicatie voor op de werkplek.

Lees alles over het doen van heldere verzoeken en andere veelvoorkomende werkplek kwesties.

Inclusief 52 handige werkplek communicatie tips.

Auteur: Ike Lasater.

Woorden die werken boek

Mens en Communicatie boeken over Geweldloze Communicatie

Mens en Communicatie is in Nederland en Vlaanderen een belangrijke voorvechter en uitgever van boeken over Geweldloze Communicatie.

Geweldloze Communicatie is een fantastische aanvulling op je persoonlijke gewoonte, je diepste drijfveren helder te krijgen, moedig te leren vragen wat je wilt, conflicten op te lossen, relaties te verdiepen en wederkerig tevredenstellende oplossingen met anderen te bedenken.

Met onze boeken over persoonlijke groei en ontwikkeling:

  • kun je uitzonderlijke persoonlijke en professionele relaties creëren,
  • kun je anderen medelevend begrip aanbieden,
  • weet je wanneer en hoe je datzelfde voor jezelf kunt vragen,
  • voorkom en los je misverstanden en problemen op,
  • spreek je je eigen waarheid op een heldere, krachtige manier die eerder tot harmonie leidt dan tot een conflict,
  • creëer je begrip zonder dwang.
 

Of je nu al een tijd aan het leren bent of helemaal aan het begin staat om Geweldloze Communicatie te leren, Mens en Communicatie heeft een veelvoud aan boektitels over Geweldloze Communicatie, in het onderwijs, voor de opvoeding en op de werkplek die jou en de mensen om je heen helpen je emotionele intelligentie, interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.